Angeles Nieto

 


"Entra. Bienvenidos en mi taller." 

 

Er was eens…. Zo zou het verhaal van meester Angeles Nieto kunnen beginnen. Ergens in de verte, als je je ogen tot spleetjes knijpt, lijkt haar leven wel een beetje op een stoer meisjesboek. Een Spaans meisje trekt als twintigjarige de wereld in en belandt in Nederland. 
Maar misschien ontstaat met de term meisjesboek een te romantisch beeld. Te veel het gevoel van een sprookje. En dat is het niet. Het volstaat in deze vertelling te melden dat Angeles een mooi verhaal heeft. Net als ieder van ons. Dat zou ze namelijk zelf aan deze zin toevoegen. Die bescheidenheid siert haar. 
Angeles haar verhaal wordt letterlijk gekleurd door haar Spaanse achtergrond. Ze gebruikt haar talent op expressieve wijze. Schept een opvallende wereld van duidelijke vormen en thematiek. Er wonen zowel mensen en dieren in haar creaties. Het verhaal van Angeles is er ook een van hard werken en hardop dromen. Van volharden en tomeloos geloof houden in je kunnen. Van beginnen en nooit meer ophouden met creëren. Uitgesproken kleuren op doek zetten en voorzien van poëtische titels. Wat dacht je van "Open de wereld"? Of "Zee thee"? 

 

     null

 


(Klik op het atelier om naar Angeles haar site te gaan).

  

 atelier angeles

Ontvang jouw keuze GRATIS als proefkaart! Alléén bij geboorte, en trouwkaarten
Tijdens 9-maanden beurs uitgeroepen tot mooiste geboortekaarten!